November in vogelvlucht

Afgelopen november hadden we het geluk dat er een gast in De Schuilplaats logeerde die in het bezit is van een drone. Daardoor kon hij—Jeroen van Ruler—ons een blik bieden vanuit het perspectief van een vogel—in dit geval een vogel met een accu en propellers.

De Schuilplaats gezien vanuit de Zuidoost hoek, met onze privé-hei op de voorgrond en het bos, in herfstkleuren, op de achtergrond. Rechts van de toegangsweg is een puntje van een heideveldje van Natuurmonumenten zichtbaar. 17 november.
Dezelfde ZO-hoek, maar op een zonnig moment geschoten (12 dagen eerder, op 5 nov.), waardoor de prachtige, warme herfstkleuren goed tot hun recht komen.
Ook vanuit de Zuidwest hoek, was het Drensche bos prachtig op 5 november, en lichtte ons afgelegen vakantiehuis prachtig op in de herfstzon.
Hier zien we ons idyllische huisje vanuit het Oosten, vanaf zes meter boven een klein heideveld van Natuurmonumenten. Door het zachte najaar van 2021, licht een deel van de hei nog paars op in dit magische najaarslicht.
De drone vliegt hier ietsje hoger, op 13m. Nog steeds zien we een strook van de hei van Natuurmonumenten, maar aan de Schuilplaats-kant van de weg nu ook onze privé-hei.
Vanaf 22m hoogte is goed te zien hoe het herfstbos van Norg zich uitstrekt richting het Westzuidwesten.
Zo beschut ligt de Schuilplaats in het bos. Dat wisten we wel, maar dankzij deze drone-foto vanaf 35m hoogte kunnen we het ook zíén. Wat een rust! Wat een ruimte!
Herfstkleuren zover als het oog kan zien. Die gele naaldbomen zijn Europese Lariksen (Larix decidua). Dit is enige naaldboom in Nederlands die in de herfst zijn naalden verliest.
Bovenaanzicht van de Schuilplaats, gezien van een hoogte van 80 meter. De oriëntatie van deze foto valt precies samen met de Noord-Zuid-as.

Alle foto’s op deze pagina zijn geplaatst met toestemming van Jeroen van Ruler. Bedankt, Jeroen, voor dit prachtige, nieuwe perspectief! ☺

Auteur: rowan

Rowan schrijft graag over zijn passie voor ecologisch tuinieren, ook in het Engels, op sapienshabitat.com over zijn passion for ecological gardening. Als hij niet bezig is met de wereld om hem heen groener en biodiverser te maken, probeert hij inefficiënte, stroomverspillende software overbodig te maken. In zijn boek Why Programming Still Sucks biedt hij korte- en lange termijn alternatieven voor sofwareontwikkeling. In het kader van skin in the game, brengt hij samen met een paar compagnons de aanbevelingen uit dat boek in de praktijk in FlashMQ: een flitsend snelle MQTT hosting dienst.