DE SCHUILPLAATS: indeling en inrichtingPlattegrond van De Schuilplaats

Stenen huis met spouwmuren en goed geïsoleerde schuur, Centrale Verwarming in alle vertrekken,
3 slaapkamers met totaal 9 slaapplaatsen, alle op de begane grond, 1 toilet en 1 douche
zeer groot terras op het Zuiden en groot terras op het Westen
Het huis is professioneel beveiligd met actief alarm en telefonische melding naar een beveiligingsdienst.
wifi aanwezig


1. Overdekt Terras op het Zuiden: ca. 3,50 bij 1,60 = bijna 6 m2 ;
De 4 grote deuren van de woonkamer kunnen openklappen, zodat je uit de wind en overdekt kunt zitten. Zie foto vanaf het terras.
Afgezien van deze terrasdeuren zijn alle ramen van het huis en de schuur van dubbel glas.
Vóór dit overdekte terras ligt nòg een (niet overdekt) terras, ca 7 m breed en ca. 5 m diep de hei in (zie foto). Op dat terras zit je midden in de natuur:
- grote (1.80 bij 1 m.) 6-persoons tuintafel met 6 gerieflijke instelbare tuinstoelen met dikke kussens en (losse) badstof kussenbeschermers voor zonnebaders. 2 extra krukjes.
- 2 parasols met een diameter van 3 meter, met meerdere (met water te vullen) staanders voor de 2 terrassen.
- grote verrijdbare ronde BBQ met deksel; er is ook een electrische BBQ voor als het te droog weer is om met open vuur te BBQ-en.
In mei is het rondom dit terras een kleurrijk feest van onze reusachtige rhododendrons en de vele bremstruiken, die overigens permanent "verkassen".

2. Woonkamer : ca. 4,30 bij 3,80 = ca. 16,50 m2.
Dat is vrij klein, omdat het huis ooit is gebouwd voor een gezin van 4 personen. Voor 6 personen is de normgrootte ca. 24 m2. Voor 6 volwassenen is het dus zeker in de winter wat krap, afhankelijk van "hoeveel makke schapen"......... ! 's Zomers valt dat allemaal wel mee, zelfs met meer dan 6 personen. Het uitzicht is echter ruim en schitterend: zie foto van raam op het oosten.
3 á 4 persoons leren bank en een leren luie stoel.
Sinds 2011 hebben we een grote (1m x 1,80m) eettafel met 6 stoelen. Er zijn in huis extra stoelen en als je de tafel van de muur aftrekt kun je er met 8 personen goed omheen zitten. Het raam heeft muggehorren.
Open haard aanwezig en ook hout (alleen voor de gezelligheid, niet om op het gas te besparen !)
Flatscreen TV (55 cm beeldscherm) met met ingebouwde DVD-speler, Astra-satellietschotel met Basispakket Nederland, Duitsland en Engeland (incl. Discovery, Nat. Geographic, Animal Planet etc.) en nog ruim 600 andere zenders, maar geen België; Radio met CD-speler, MP3 en cassettespeler. In de la van de eettafel liggen kaarten van Norg en omgeving. In de boekenkast staan mappen met wandelingen, fietstochten, natuur, Norg en toeristische informatie over vele plaatsen in drenthe en omgeving.

3. Keuken: ca. 3 m. bij 2,25 = ca. 7 m2.
Electrische oven met 4-pits gasfornuis en afzuigkap; koelkast (zonder vriesvak; maar de koelkast in de schuur heeft die wel), afwasmachine; filter-koffiezetapparaat en Senseo; broodrooster, slagroom / -deegklopper, electr. citruspers; de magnetron staat wegens ruimtegebrek in de schuur, maar mag ook op het aanrecht staan als u wilt. Veel kastruimte. Groot aanrecht met 2 wasbakken. Onder in de keukenkast liggen tafelkleden en eettafelkleden, die u zonodig bij de was kunt gooien bij vertrek. Ook placemats. Zelf wel theedoeken en handdoeken meenemen !

4. Slaapkamer: ca. 2,35 bij 3 m = ruim 7 m2 (zie foto 1 en foto 2 )
stevig 2-persoons Auping-bed (afm.150 cm bij 200 cm.) met 2 een-persoons Auping Adagio pocketvering matrassen* van 80 en 70 breed, overdekt met een topper over de hele breedte van het bed, dat dus als 2-persoons-bed wordt opgemaakt, qua lakens en dekens; wastafel met warm en koud water; leg-hangkast. Er zijn 2 effen groene synthetische dekens van 165 bij 225 cm en een koel (2 op een schaal van 1-7) synthetisch dekbed met een vulling van holle polyester vezels, van 2 bij 2 meter. De ramen hebben muggehorren.

5. Slaapkamer: ca. 4,10 bij 2,30 = ruim 9 m2 (zie foto)
Voor lange mensen een 1-persoons Lundia bed met lattenbodem waarop een bodemplaat (afm. 90 cm. bij 210 cm., Lundia comfortschuimmatras ca. 20 cm. dik, met schoudercomfortzone); 1 stapelbed (afm. 80 cm. bij 190 cm.) met 2 matrassen (12 en 13 cm. dik); deze bedden hebben stevige bodemplaten.
Er zijn 2 groen geblokte en 1 rode wollen 1-persoons deken, alsmede 3 koele (2 op een schaal van 1-7) synthetische dekbedden met een vulling van holle polyester vezels, van 2 bij 1,5 meter. 2 hang-legkasten. Het raam heeft muggehorren. In het voorjaar staat voor het raam de appelboom in bloei.

6a. Wc: zie afbeelding (lichtknop zit in de hal !)
6b. Wastafel (de vaste stop moet je indrukken om open en dicht te doen !) met mengkraan en douche met mengkraan, door gordijn afgescheiden van de WC.

7. Hal met hoofdingang-deur en opbergkast voor stofzuiger etc.

8 en 9: een grote schuur met betonbodem, geïsoleerde houten wanden en geïsoleerd dak met pannen, aparte afgesloten grote slaapkamer (8);

8. Slaapkamer in de schuur: ca. 3,75 bij 4,50 m.= ca. 17 m2.
2 sets openslaande ramen met afdichtluiken ervoor.
U moet wel even door de buitenlucht naar de douche of WC !
Een 2-persoons Aupingbed (zie foto) met 2 goede spiralen, twee 15 cm. dikke 1-persoons matrassen van 90 bij 200 cm., overdekt met twee 2-persoons moltons * en één 2-persoons (197 bij 230 cm) bruin geblokte wollen deken, maar ook met 2 koele (2 op een schaal van 1-7) synthetische dekbedden met een vulling van holle polyester vezels, van 2 bij 1,5 meter.
1 stapelbed (zie foto) met stevige bodemplaten: lengte 190 cm. met 2 matrassen (bovenste 12 cm. dik en 80cm. breed en de onderste een latexmatras, 10 cm. dik en 90 cm. breed), elk met een witte synthetische deken van ca. 165 bij 210 cm., maar ook met elk een koele (2 op een schaal van 1-7) synthetische deken met een vulling van holle polyester vezels. De 2 CV radiatoren houden deze kamer uitstekend warm.. De ramen hebben muggehorren.

9. Schuur excl. slaapkamer: 7,50 bij 3,75 m. = ca. 28 m2.
Plaats om fietsen te stallen (zijn te huur in het dorp) en voor (heel veel) tuinmeubilair en 2 parasols;
Werkbank met gereedschap; een uitklapbare zaagbok en zagen en bijlen voor enthousiaste houthakkers, om de houtvoorraad op peil te houden. Grote ronde kolen-BBQ met toebehoren en een electrische voor periodes dat het te droog is om de kolen-BBQ te gebruiken. Het is te allen tijde streng verboden om open vuur in de BBQ te maken, d.w.z. deze te gebruiken als vuurkorf !
Dubbele wastafel met warm en koud water, met erboven een electrische 2-pits straallamp. Kastjes genoeg voor toiletspullen etc.. Zie foto. Was-droog-machine, merk Siemens, Droogrek, Koelkast met vriesvakje voor ijsblokjes en daarop een magnetron (die mag ook in de keuken worden gebruikt); CV-Ketel, die onbeperkt warm water kan leveren. Een grote radiator kan de schuur uitstekend warm houden.

Groot terras op het Westen, begrensd door de vertrekken 8, 9, 6, 7 en 3
Dus zeer beschut tussen huis, schuur (zie foto) en het bos dat hier direct begint (zie foto).
Hier staat een schaduwrijke kastanje, gesnoeid als parasol. Hier omheen een circelvormige houten bank. Zie foto. Er zijn drie bijpassende houten schommelstoelen.

Baby- en kinderfaciliteiten:
2 grote blauwe plastic "schelpen" voor peuterbadje / zandbak. In de grijze kasten van de schuur ligt heel wat oud speelgped en diverse spelletjes. Er zijn rond het huis altijd wel 1 of 2 door kinderen zelf gemaakte hutten om in te spelen.
Er is een klassieke maar bruikbare kinderstoel aanwezig alsmede een stevig staande witte IKEA kinderstoel met voorblad en tuigje.
Voor baby's is er een wollen roze deken van 70 bij 125 cm. en 2 gele dunne wollen dekentjes van ca. 60 bij 100 cm. We hebben geen baby-bed beschikbaar, dus zelf meenemen.

* Matrassen, kussens, moltons, lakens en slopen:
Alle matrassen zijn voorzien van zowel een dikke molton deken (dekmatras) en gewone dunne molton overtrek, die regelmatig wordt gewassen. Op de 5 één-persoons matrassen liggen synthetische middeldikke kussens; op elk der 2 tweepersoons bedden 2 middeldikke donzen kussens. Alle kussens zijn voorzien van een dikke (anti-allergie) ondersloop met rits en daar overheen een net gewassen ondersloop. Zelf bovenslopen meenemen a.u.b., evenals onder- en bovenlakens of dekbedovertrekken . Ook theedoeken en handdoeken zelf meenemen.
Van alle moltons en kussen-onderslopen is een reserve set aanwezig in de dekenkisten.
Voor kinderen zijn er 5 Natglim waterdichte molton overtrekken aanwezig: ze liggen standaard als extra laag op alle 1-persoons matrassen.
In een la in de schuurslaapkamer liggen 4 rubberen kruiken.
Alle bedden hebben zowel koele synthetische dekbedden alsmede gewone dekens, alles bewaard in hygiënische dekenzakken.


Links voor nadere informatie:

"bevriende" huisjes in de natuur

 

bed and breakfast "De Oude Molensteen"
in Eelde (Drenthe) ----------------------->

 

Músarrindill vakantieplek aan de Drentsche Aa in de kop van Drenthe.